Op dinsdag 8 oktober houdt Hans Goertz een lezing over de zon, haar werking en haar invloed op onze aarde.

Onze zon is voor ons een vanzelfsprekendheid aan de daghemel. Maar heeft u zich wel eens afgevraagd wat daar op 150 miljoen kilometer afstand allemaal gebeurt? We gaan in deze lezing eens kijken hoe onze ster functioneert. Welke processen vinden er plaats in het binnenste van de zon en wat gebeurt er bij een hevige uitbarsting/zonnestorm.  Wat merken wij hiervan op aarde? En zijn er invloeden van de zon op klimaatveranderingen?

In deze voordracht zullen we deze vragen trachten te beantwoorden, waarbij we zullen zien dat er met betrekking tot onze zon ook nog heel wat onopgeloste vragen zijn die de wetenschappers hoofdbrekens bezorgen!

Bijeenkomsten van de Nederlandse Geologische Vereniging AFDELING LIMBURG worden gehouden op de tweede DINSDAG van de maand en beginnen om 19.30 uur in het Museum Valkenburg, deur linksonder naast de hoofdingang. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Heeft u vragen over de geologische vereniging, excursies, boeken, tijdschriften, mineralen, gesteenten en/of fossielen, kom dan eens naar deze maandelijkse bijeenkomsten.